Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Търси

АБСОЛЮТНИЯТ ШАМПИОН ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ НА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ КУПА „НЕСЕБЪР“

АБСОЛЮТНИЯТ ШАМПИОН ПО ПОДВОДЕН РИБОЛОВ НА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ КУПА „НЕСЕБЪР“

*Валентин Люцканов от бургаския „Черноморец“ с две награди от четвъртия старт от критериума купа „България“

Купа „Несебър“ вече е част от трофеите на бургаския клуб по подводен риболов „Черноморец“. Това стана след като абсолютния шампион на България осма поредна година – Валентин Люцканов събра общо 10 656 точки с 10 валидни риби.

В оспорвания турнир, който се проведе през уикенда в акваторията на Несебърския залив се включиха общо 36 състезатели от цялата страна, както и гмуркачи от украинския клуб „Посейдон“.

В четвъртия старт от критериума Купа „България“. Валентин Люцканов спечели награда и за най-голяма риба – лаврак с тегло 1630 гр.

Състезанието се проведе при отлични метеорологични условия и перфектна организация от домакините от клуб по подводен риболов „Несебър“. В него втори се класира представителят на СНЦ „Портус Кария“ – Шабла, Венцислав Георгиев, улавяйки 8 валидни риби – 7028 т.

Трето място завоюва Димитър Катрафилов от домакинския клуб „Месембрия“ със седем валидни риби и 6241т.

За борбата за Купа „България“ остават още два турнира,. Следващият ще бъде през този уикенд в Каварна. Последното състезание ще се състои на 25 август в Приморско. С него надпреварата за купа „България“ ще приключи.

В началото на месец септември като част от Националния ни отбор, състезателите от „Черноморец“ – Бургас, Валентин Люцканов и Пламен Арабаджиев ще представят Бургас и България на Световно първенство по подводен риболов в Португалия.