Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Търси

ВИЖТЕ КАК ЕВРОПА СЕ ПРЕНАСЯ В БУРГАС С „ПАРКА НА МИНИАТЮРИТЕ“

ВИЖТЕ КАК ЕВРОПА СЕ ПРЕНАСЯ В БУРГАС С „ПАРКА НА МИНИАТЮРИТЕ“

Изготвен е идейният проект на парка на миниатюрите „Европа“ в Бургас. Новата атракция ще бъде на площ от около 12 декара в парка „Света Троица“ в комплекс Славейков, съобщават от община Бургас.

В района ще бъдат аранжирани миниатюри и скулптури на подбрани културни и исторически забележителности от държавите на Европа. В експозицията ще има миниатюри на кулата „Белем“ в Лисабон, Айфеловата кула в Париж, катедралата „Свети Николай“ в Монако, колизеума и фонтана Ди Треви в Рим, Моста с драконите в Любляна,  Храм паметник Александър Невски в София, България, Катедралата „Свети Петър“ във Ватикана, парламента в Будапеща, Акропола в Атина, Рилския манастир в България, Биг Бен и Тауър Бридж в Лондон  и др.

В парка на скулптурите ще бъде изграден информационен център, приемна зона за изчакване, видеонаблюдение, кафе с 24 места за посетители на закрито, две зони за отдих и др.

Ситуирането, оформянето на релефа и благоустрояването ще бъдат съобразени в максимална близост с оригиналната среда на обектите.