Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Търси

В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ ИЗНАСЯТ ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА „РАЗВИТИЕ НА БУРГАС ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 20 В.“

В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ ИЗНАСЯТ ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА „РАЗВИТИЕ НА БУРГАС ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 20 В.“

Последната публична лекция от образователната програма на РИМ-Бургас за месец март ще обобщи факти за развитието на града през втората половина на миналия век. Ще я представи Яна Иванова – уредник в Историческата експозиция.

През втората половина на 20 век в Бургас се наблюдава бум на индустриализацията, което води до разкриването на нови работни места. С нарастване броя на населението градът бързо променя своя облик. Появяват се нови жилищни комплекси, обществени сгради, пазари, спортни и културни средища. Разраства се здравната мрежа и образователното дело. Развитието на пристанището и летището допринасят Бургас да се оформи като важен стопански, транспортен и туристически център.

Специалистът по най-нова история Яна Иванова е подготвила богат визуален материал, който ще върне към спомените от младостта по-възрастните посетители.

Лекцията „Развитие на Бургас през втората половина на 20 в.“ ще започне точно в 16.00 часа на 30 март, петък, в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас (ул. Лермонтов 31 – вход от ул. Георги Кирков).