Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Търси

ЕДИНАДЕСЕТИЯТ РЕТРОПАРАД НА КЛАСИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ЩЕ БЪДЕ ПОД ЗНАКА НА ХОТ РОД

ЕДИНАДЕСЕТИЯТ РЕТРОПАРАД НА КЛАСИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ЩЕ БЪДЕ ПОД ЗНАКА НА ХОТ РОД

Над 100 модела ще бъдат представени по време на единадесетото издание на Ретропарада за класически автомобили, който се открива на 7 юли от 10:00 часа пред Пантеона в Бургас.
Тази година бургазлии и гостите на града ще могат да видят коли от типа Хот Род, които се възприемат като ново поколение тунинговани возила. Това са нестандартни модели, които се правят с части от различни автомобили, монтирани в зависимост от предпочитанията на конструктора.
Освен уникални, тези машини почти винаги разполагат с мощен двигател, често „взет назаем“ от друг автомобил, но винаги доработен и украсен, така че да се чува и забелязва.
В България този тип коли не са често срещани, което ги прави изключително впечатляващи.
Част от тазгодишната автоизложба ще бъде и много рядък съветски правителствен автомобил на частен колекционер от Петрич. Наред с него ще бъдат показани и други луксозни социалистически возила, както и довоенни автомобили и камиони.
Дебют ще направи варненски колекционер с много рядък модел на „Мерцедес“ от 50-те години, а гости от Сърбия, Чехия и Словения ще представят изключително интересни и атрактивни возила.
Освен автомобили, на Ретропарада тази година ще бъдат показани и много интересни мотоциклети от страната и чужбина. Гост и участник ще бъде словенецът Петер Брон, който е собственик на най-големия мотоциклетен музей в Европа.