Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Търси

BURGAS GAME JAM 2019 ЗАПОЧВА ДНЕС

BURGAS GAME JAM 2019 ЗАПОЧВА ДНЕС

За пета поредна година, в последния уикенд на януари Бургас става част от най-мащабния образователен хакатон за създаване на компютърни, настолни и улични игри в света – Global Game Jam, който се провежда паралелно в стотици градове на планетата.

Тридневната гейм емоция, придружена с интересни лекции и много награди, започва на 25 януари от 14.00 ч. в експоцентър „Флора“ и ще продължи три дни.

Хакатонът Burgas Game Jam 2019 събира на едно място ентусиасти от всякакви области, които разполагат с по-малко от 48 часа и предварително неизвестни условия, за да измислят нова игра.

Работи се по обща тема, която се пази в тайна и ще бъде обявена за всички по света участници едновременно. Игрите се създават в екипи, процесът е интензивен, като времевото ограничение е с цел да стимулира креативността.

През първия ден на хакатона ще има лекции от професионалисти на тема как се правят игри, след което трябва да се сформират екипите и започва работа. Накрая идва парти, на което участници и гости ще изпробват създадените прототипи, като всеки избере своя любим.

Не се изисква опит в правенето на игри – ще го натрупате на място. Добре дошли са както всички програмисти, така и дизайнерите и сценаристите, без които играта би била само парче код. Сами си изберете ролята.

Burgas Game Jam 2019 се осъществява с подкрепата на Община Бургас, EPAM Systems България, ТехноЛогика, SiteGround, Sutherland Bulgaria, книжарница „Стеди“, Комплекс 2000, СофтУни, GDPR consulting, Piazza Grande.