Галерия-музей „Георги Баев“ се намира в непосредствена близост до Морската градина и центъра на града. Сградата носи името на един от най-емблематичните български художници за всички времена – Георги Димитров Баев, определян като един от „големите хуманисти на Европа и света“. През годините на своето творчество той реализира десетки самостоятелни изложби не само у нас, но и в цяла Европа, САЩ, Мексико, СССР, Китай, Индия, Индонезия, Тунис, Алжир, Мароко, Виетнам, Корея, Афганистан и др.
Галерия „Георги Баев“ е открита на 6 декември 2013 година. Тя се намира в изцяло обновена и съвременно оборудвана сграда на два етажа и разполага с два галерийни салона.
Галерията разполага с открита Арт градина, която дава възможност за филмови прожекции на открито, концерти, представяне на изложби, книги и други разнообразни прояви.
В нея можете да „изпиете Живопис в чаша кафе“. Галерия „Георги Баев“ разполага с малко бутиково кафене, което естествено допълва артистичния й колорит и я превръща в предпочитано място за любителите на изкуството.

Адрес

Нашият Адрес:

бул. Демокрация № 6

Телефони:
Електронна поща:
Уеб сайт: